Som vanligt så är man lite dålig på att uppdatera sin nyhetsblogg, jag ska försöka bättra mig för framtiden. 
Tänkkte jag skulle skriva en liten sammanfattning om vad som har hänt under året 2018. 
Jörp har kvalat till SM både i gaedingakeppni och i sport. Hon har gjort många bra starter under året med många placeringar och går till mer och mer klarhet som tävlingshäst. Dessvärre startade jag varken sport eller gaeding sm pga att jag är gravid och vi väntar barn nu i november månad. Har ändå kunnat hålla igång ridning fram till nu öfr ca 3 veckor sedan vilket jag har tyckt varit både bra och skönt att kunna hålla igång hästarna så pass länge. Sista tävlingen på Jörp i år gjorde jag i juni månad. 
Diva visades på avelsbedömning i juni i år. Hon fick en bra exteriör på 8.04. I ridningen har hon mer att hämta som fyrgångare men fick lovande kommentarer men tempofattigt. Tanken är att träna henne vidare för att kunna visa om henne nästa år. 
Björk har dessvärre inte blivit så mycket tränad pga graviditeten, vi får ta nya tag nästa år helt enkelt. Nästa år ska även Keilir och Balthasar ridas in, vilket ska bli spännande. 
Vi har fått ett fint stoföl i år efter Glodafeykir och undan första klass stoet Osk som vi har fått låna utav fam Lindblom.
Katla har varit på betäckning och är dräktig med Vaki från Österåker och väntas föla i mitten av april nästa år. 
Jag har hållit mycket träningar och kurser i år och fått många nya elever vilket har varit jätte kul. Många utav mina elever har skördat stora framgångar på tävlingsbanan vilket är SÅ kul! 
 

Läs hela inlägget »

Mars månad och vi har fortfarande mycket snö och is. Tråkigt när snön kommer så sent på vintersäsongen. Man vill ju istället ha den i december för att sen kunna ha barmark och vår i mars...jaja den kommer när den kommer. 
Just nu är det fullt tryck på mina kurser och även på dem som Johanna Elgholm håller när hon kommer hit. Vi har hittat ett bra ridhus i Hillarp utanför Klippan. 
Just nu tar jag emot ett begränsat antal träningshästar hemma på gården, men har ju såklart också tid för mina egna. Dem jag rider just nu är:

Jörp- 8 årigt femgångssto som är bedömd i 1:klass efter Hektor från Bråtorps gård. Kvala till SM i både gaedinga och sport på sin första säsongen förra året. Ska fortsättas tävla detta året.


Diva- 6 årigt fyrgångssto efter Berserkur fra Stykkisholmi. Är inte visad men jag ska visa henne i år. 

Björk-4 årigt sto efter Garri fra Reykjavik och även syster med Diva (samma mamma). Ska fortsätta sin utbildning för att bli en komplett ridhäst för att sen om hon ska visas. 

Det är dem som är våra egna hästar som jag rider just nu, men till hösten kommer det fler nya talanger som ska starta sin utbildning, är så kul med unga hästar! 

Läs hela inlägget »

Nu är det snart en mysig tid på året-Juletid! En tid då man umgås mycket med nära och kära. Sen när det blir nytt år så blir det nya tag igen med siktet inställt på nya projekt och mål.
Vi har nu hämtat hem Diva från Eyvi åå Bärby. Hon har varit där på träning i höst nu när jag inte har kunnat rida pga graviditeten. Hon såg mycket fin och lovande ut! Hon får nu en välförtjänt vila för att sen sätta igång henne nästa år.
Passa på att sen boka din plats åt din unghäst, föl, avelssto eller vilken häst som nu kan behöva att gå på lösdriften hos oss. Vi erbjuder stora varierade flockar med bra stängsel, kuperad terräng på stora ytor både vinter och sommartid, fri tillgång till hösilage vintertid, friskt vatten och saltsten och tillsyn flera gånger per dag. Vi har för tillfället inte sä många platser kvar i våra flockar så vänta inte för länge med att boka din plats.
Året som har gått har varit lite annorlunda mot andra år. Tävlingsmässigt har det varit lite av ett mellanår pga att jag varit gravid och inte haft någon tävlingshäst. Jörp visades och fick en kanon förstaklass bedömning som vi är mycket glada och stolta över! Diva har börjat visa sig vara en stor talang! Vi köpte ett nytt avelssto-första klass fyrgångsstoet Glitra! Vi hat haft hingststation på gården med både Vaki och Glodafeykir och totalt har här varit 30 st betäckningsston fördelat på dessa tvp hingstar!! Och det största av allt såklart att jag och Patrik har fått en underbar dotter som heter Saga! Hoppas vi ses 2017!

Läs hela inlägget »

Nu är det klart att Glodafeykir kommer tillbaka till oss för att ta emot ston även 2017.
Missa inte detta tillfälle att betäcka med världsmästaren och landsmot vinnaren med ett underbart lynne! Om du bokar din plats innan årsskiftet får du även 10% rabatt! Så passa på nu!
Han komme redan början av april och stannar till ca början av juli.

Läs hela inlägget »

Nu har vi köpt in ett nytt super fint första klass fyrgångssto! Hon heter Glitra från Lindeberg efetr garri fra Reykjavik och undan första klass stoet Fram från Lindeberg. 
Glitra är första klass med 8,5 för huvud, hals/manke/bog, propotioner, rygg/kors, man o svans, tölt, trav, spirit och helhetsintryck. Hon har 118 i BLUP och massor med utstrålning. Vi köpte in henne nu i höst så nästa år ska hon betäckas och vara vårt framtida avelssto tillsammans med dem andra här på gården. Det ser vi fram emot. 
Diva, som är fyra år efter Berserkur och undan Disa, är på träning hos Eyvi och hon utvecklas massor! Hon ska snart hem och fortsätta sin träning och vi ser fram emot vad denna lilla pralin kan presetera i framtiden. 
Katla är även konstaterad dräktig med VM guld medaljören Viking från Österåker, ska bli kul att se det fölet som har en framtida BLUP på hela 123. 
 

Läs hela inlägget »

Nu har vår fina uppfördning Jörp från Kåshässle blivit visade av Eyvindur Mandal Hreggvidsson och fått en fin första klass bedömning på 8,14 för exteriör och 8,16 för rid och 8,16 totalt och hon är endast 5 år gammal! Hon fick 8,5 för: huvud, propotioner, hals-manke-bog, tölt, spirit och form under ryttare!!
Som grädde på moset fick hon även ta emot pris på avelschampionantet för tredje högst bedömd sto i sin åldersklass!! så himla glad och stolt över denna fina häst! Hon är efter Hektor från Bråtorps gård och undan Vortid fra Daeli. Nu väntar en framtid som tävlingshäst för fina Jörp. 
Just nu kan inte jag, Anna rida så mycket för vi väntar barn så därför har jag lämnat iväg Diva på träning hos Eyvi nu ett par månader. 
Tyvärr fölade Katla ett döfött föl efter Garri...ett isabellhingstföl med en stor stjärn. Mycket tråkigt.. Nu är hon iaf på betäckning hos Viking från Österåker på Stenholmen så vi hoppas att det tar sig.
Här hemma är det full rulle med alla betäckningar. Vaki åkte hem för ca en månad sedan så nu är det Glodafeykir som är här och även han har fått många bokningar, vilket är jätte kul!!  

Läs hela inlägget »

Nu är det massa snö och det är super mysigt att rida i snön, så länge det inte blir halt så får man passa på. Väldigt länge sedan jag uppdaterade sist. Massor som har hänt, ska se om jag får med allt. 
Tyvärr miste vi fina hästen Odda i somras efter en längre tids sjukdomshistoria, mycket tråkigt att mista en sådan fin häst. 
Vi fick två fina hingstföl i år som vi hoppas mycket på. 
Vi har hittat en ny bra ägare till den fina hästen Atla e: Jord och U:Hind. Lycka till Susanna med din lilla pralin! 
Till sommaren kommer Vaki från Österåker hit och ska ta emot ston. Jätte roligt! Glöm inte att boka en plats hos denna toppen fina hingst som trots sin unga ålder redan har avkommor som presterat bra på avelsbedömningarna i år. 
Vi börjar få en hel del bokningarna på lösdriftsplatser i sommar så vänta inte för länge med att boka din plats. 

 

Läs hela inlägget »

Nu har en del hänt sedan sist. Teita, som jag tävlar åt lena och Kent Sundin, kvalade till SM i femgång på sin första tävling i år. 
Monika som äger hästen Garpur från Kåshässle, som står i vårt stall, vann V5 på Falki vår pådem fina poängen 5,79, stort grattis till dem. 
Vi har sålt fina Disa frånb Eskeryd till Hagstad islandshästar, önskar dem stort lycka till med sin nya pärla. 
Nu har vi en mycket bra häst till salu, hästen med massor av utstrålning! Kolla in på salusidan, kommer även efterhand upp fler saluhästar. 

Läs hela inlägget »

Nu har det hänt mycket sedan sist. Vi har varit på ostmästerskapen i Mönsterås där Garri startade första gången i A.klass och fick 6,20 och SM kval. Katla kom tvåa på 6,38, inte våran bästa start men helt ok. Ettt par dagar innan vi skulle till SM på Wången så fölade Ronja ett svart hingst föl efter Prins från Knutshyttan som Sofie Sjölin äger, min kompis som jag äger stoet Ronja ihop med. Vi åkte till Wången med bara Katla, tycket Garri var för ung för en sådan lång resa. Hon kändes pigg och fräsch där uppe och var super fin dagarna innan och på framridningen, Väl innan på banan var det inte samma häöst längre och passen funkade inte som den brukar, sorligt men sant. Förra året gick Katla flertalet gånger över 7.0 men på SM 2013 drog hon på sig en skada som vi har behandkat men tyvärr har det inte känts som samma häst sedan dess. Har därför beslutat att det är dags för avelsboxen för henne nu så hennes första date blir fina Oliver fra Kvistum, ska bli super kul att se vad dem två kan få ihop :) 
Ronjas nästa föl är mitt och hon ska betäckas med Alfasetinn fra Selfossi, ska också bli kul att se vad det blir :) 
Så på tävlingsfronten kommer jag att satsa på min fina Garri och även att träna upp våra unghästar för nästa säsong ev avelsvisning :) 

 

Läs hela inlägget »

Nu är det full rulle, som det brukar vara när det är vår/sommar :) 
Vi har fått vårat först föl för i år! Ett sto föl efter Garri fra Reykjavik och undan Disa från Eskeryd. Hon ska heta Björk från Kåshässle. Vi väntar även på föl nr.2 som är mitt och Sofies 1:klass sto Ronja som är dräktig med Prins från Knutshyttan.
Vi har även fått en ny inackordering, vi hälsar Marlene stort välkommen till oss!
Vi har även varit och tävlat på Gandurs regionala där Kåshässle gjorde bra ifrån sig där Monika med Garpur från Kåshässle kom trea i V5 bland ett stort och starkt motstånd. Jag och Katla vann stilpassen med SM kvalpoäng på första starten i år! 
Till helgen ska vi och tävla i Mönsterås med Katla och Garri, blir en rapport om hur det har gått efter helgen. 
Nu finns även två utav våra fina unghästar till salu, man kan ju tyvärr inte behålla alla :( hoppas vi hittar bra ägare till dessa två fina hästar :) 
​ 

 

Läs hela inlägget »